Een heerlijk broodje voor bij de lunch! Deze ciabatta komt vooral tot zijn recht als je afgebakte ciabatta's gebruikt, waardoor het broodje nog een beetje warm is. Zelf ciabatta's maken is al helemaal de bom! Het zoute van de serranoham en de romigheid van de burrata maakt dit broodje één van onze favorieten, heerlijk!
Ingredienten:
Voor twee broodjes;
- 2 ciabatta's
- 8 plakjes Serrano ham
- 1 bol burrata
- Pesto
- Pijnboompitten
Bereidingswijze
- Snijd de ciabatta's doormidden en smeer op het onderste deel de pesto
- Rooster de pijnboompitten en strooi ze bovenop de pesto
- Leg op elke ciabatta 3-4 plakjes serrano ham
- Snijd de burrata bol open en verdeel over de twee broodjes
- Bestrooi de burrata met peper. Wij gebruiken hiervoor de GOV RVS Regular | Pepermolen
Variaties: Voeg eens wat cherrytomaten toe voor nog meer smaak of laat de pesto weg voor mee nadruk op de serranoham.
Wij kruiden met een elektrische peper- en zoutstel. Ben je benieuwd naar elektrisch malen? Kijk dan naar de GOV Peper- en Zoutstellen | Elektrisch hieronder!